Over mij

Over De Kwispelbrigade

Mijn naam is Evelyne van Huijstee en ik run mijn eigen hondendagopvang onder de naam De Kwispelbrigade sinds de zomer van 2017. Toen ik voor mijn eigen honden opzoek ging naar een dagopvang kon ik eigenlijk geen geschikte plek vinden. Alleen pensions waarbij mijn honden de hele dag in kennels zouden verblijven kwamen er langs op internet. Dit wilde ik niet voor mijn honden en toen een vriendin vroeg waarom ik niet zelf een dagopvang ging beginnen kon ik daar zo snel geen antwoordt op geven. Dit was best een goed idee van haar en binnen een paar dagen stond ik bij de Kamer van Koophandel om mij in te schrijven.

Direct ook een aanmelding verstuurd voor de cursus ‘Ondernemer asiel, pension, kennel’ aan het Aeres Training Centre Barneveld om het Vakbekwaamheidsbewijs Houder van honden en katten te gaan halen. Met dit diploma zal ik voldoen aan de wet ‘Besluit houders van dieren’ en ben ik bevoegd om meer dan 20 honden per jaar op te vangen.

 

Zelf heb ik twee honden, Nora van 8 jaar en Mylo van 2 jaar. Zij waren oorspronkelijk mijn pleeghonden maar toen bleek dat niemand ze wilde hebben heb ik in 2016 besloten beide honden te adopteren. Nora en Mylo komen uit het public shelter Fetini in Valcea, Roemenië. Een afgrijselijke plek waar meer dan 800 honden gevangen zitten en maar tweemaal per week te eten krijgen. Ik dank de dames die zich daar iedere dag inzetten om medische zorg te verlenen aan de dieren en hen te voeren.  Ik probeer ieder jaar een asiel in het buitenland op te zoeken om daar de handen uit de mouwen te steken.